Reg-Enor recept otthoni elkészítéshez
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg sertés grill karaj
- 20 dkg vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 fokhagyma
- 1 Kk köménymag
- 1 Ek zsír
- 1 Tk grill fűszerkeverék
- Kis csokor zöldpetrezselyem
- 1 Ek paradicsompüré
- 1 Tk fekete bors 4 tojás
- 1 Tk parajdi só
A szűrön gondosan megmossuk a vargányát, akkor is, ha gyorsfagyasztott. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, összeaprítjuk. A petrezselymet megmossuk és apróra vágjuk. A tojásokat felütjük, és villával felkeverjük. A húst vagy vékony pengéjű késsel középen felszúrjuk, vagy felszeleteljük, sózzuk és húsverő kalapáccsal kiklopfoljuk.
Egy serpenyőben, zsírban a hagymát megpirítjuk és hozzáadjuk, a gombát addig pirítjuk, míg a leveel nem párolgott. Meghintjük borssal és petrezselyem zölddel, majd a megsózott tojással felöntjük, és kevergetve megsütjük. Ha felszúrtuk a húst akkor az ujjunkkal kitágítjuk a rést és betöltjük az omlettet. Fogpiszkálóval, hústüskével a végét lezárjuk. Ha szeleteket kívánunk megtöltetni, akkor egyenletesen, szétosztjuk a tölteléket, és begöngyöljük a hússzeletekbe, ha egymás mellé rakjuk, nem engedik egymást kinyílni. Kizsírozott tepsibe tesszük, fűszerrel bedörzsöljük, és 150-160C fokos sütőben készre sütjük. Ha megsült, hagyjuk pihenni, majd szeleteljük, illetve átlósan keresztbe vágjuk.