Hírek, érdekességek

Reg-Enor recept - Vargányás omlettel töltött pecsenye

Reg-Enor recept otthoni elkészítéshez

Reg-Enor Vargányás omlettel töltött pecsenye recept otthonra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertés grill karaj
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 fokhagyma
  • 1 Kk köménymag
  • 1 Ek zsír
  • 1 Tk grill fűszerkeverék
  • Kis csokor zöldpetrezselyem
  • 1 Ek paradicsompüré
  • 1 Tk fekete bors 4 tojás
  • 1 Tk parajdi só


    Elkészítés:

    A szűrön gondosan megmossuk a vargányát, akkor is, ha gyorsfagyasztott. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, összeaprítjuk. A petrezselymet megmossuk és apróra vágjuk. A tojásokat felütjük, és villával felkeverjük. A húst vagy vékony pengéjű késsel középen felszúrjuk, vagy felszeleteljük, sózzuk és húsverő kalapáccsal kiklopfoljuk.

    Egy serpenyőben, zsírban a hagymát megpirítjuk és hozzáadjuk, a gombát addig pirítjuk, míg a leveel nem párolgott. Meghintjük borssal és petrezselyem zölddel, majd a megsózott tojással felöntjük, és kevergetve megsütjük. Ha felszúrtuk a húst akkor az ujjunkkal kitágítjuk a rést és betöltjük az omlettet. Fogpiszkálóval, hústüskével a végét lezárjuk. Ha szeleteket kívánunk megtöltetni, akkor egyenletesen, szétosztjuk a tölteléket, és begöngyöljük a hússzeletekbe, ha egymás mellé rakjuk, nem engedik egymást kinyílni. Kizsírozott tepsibe tesszük, fűszerrel bedörzsöljük, és 150-160C fokos sütőben készre sütjük. Ha megsült, hagyjuk pihenni, majd szeleteljük, illetve átlósan keresztbe vágjuk.