Reg-Enor recept otthonra
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg tenkél liszt
- 1-2 tojás
- 1-2 Tk parajdi só
- ízlés szerint 1 db sárgarépa vagy zeller
Elkészítés:
A lisztbe fészket formázunk, ebbe öntjük a külön felütött tojást. Kevés jéghideg vízzel felengedjük (a magas fehérjetartalom miatt a meleg vízben gumiszerűvé válik), előbb csak a tojásos, sós vizet keverjük el, később a liszttel együtt. (Ha reszelt sárgarépa vagy zeller kerül bele, azt most tegyük.) Nem célszerű túl sokáig keverni, mert megnehezíti a szaggatást. Az előzetesen felforralt sós vízbe szaggatjuk hagyományosan kis deszkáról „nagymamásan" vagy galuskaszaggatóval. Amint felforrt, szűrőre öntve hideg vízzel leöblítjük. Zsírral elkeverjük és tálalásnál megmelegítjük.