Mozgás

 

 

Tudtad, hogy a legtöbb betegség hátterében a mozgáshiány, a stressz és az egészségtelen táplálkozás áll?

Tudósok egyértelműen megállapították, hogy korunk civilizációs betegségeinek oka alapvetően 3 tényezőre vezethető vissza:

1. Egészségtelen táplálkozás: egyre kevesebb friss ételt fogyasztunk, viszont egyre több előre feldolgozott, tartósított készételt vásárolunk. A fagyasztott, konzervált alapanyagokból készült ételek elvesztik vitamintartalmukat, antioxidáns szintjüket, ásványi anyag tartalmukat, és olyan, a szervezet számára feldolgozhatatlan „szemét” kerül a szervezetünkbe, amely nem tudja azt táplálni, ehelyett megterheli egész emésztőrendszerünket és extra feladatokat ad testünknek. Szervezetünk pedig csak méregtelenít, méregtelenít, egészen addig, míg végül feladja a harcot és máris termékeny táptalajt biztosít a betegségeknek.

2. Megnövekedett stresszfaktor: az emberek élete „túlélő” üzemmódba váltott. Rohanás a munkahelyre, napi 10-12 órás munkaidő, egyre kevesebb idő a családra, a közös főzésekre, a piaci bevásárlásra, a boldog pillanatokra. Futva eszünk, rohanva foglalkozunk gyermekeinkkel, minden tartósított, konzervált, fagyasztott. Idegesek vagyunk amikor főzünk, és akkor is, amikor eszünk. Ideges az emésztő rendszerünk. Mindez előbb-utóbb olyan betegségekhez vezethet, melyekből nem könnyű kigyógyulni.

3. Elhanyagolt mozgás: mivel mindenhova rohanunk, így alig használjuk már a lábainkat. Lift száguld velünk az emeletre, a lakásajtóból az autóba szállunk be egyenesen, alig várjuk, hogy belezuhanjunk irodai székünkbe és a monitor előtt üljünk egész nap, este a televízió szippant maga elé… Kutatások kimutatták, hogy évről évre csökken a naponta megtett méterek száma a modern ember életében. A mozgás hiánya miatt felborul az egyensúly szervezetünkbe, amely lassan, de biztosan vezet bennünket a betegségek útján.

Megelőzni a legegyszerűbb! A tudatos életmód arról szól, hogy még a legnagyobb rohanás közepette is figyelünk magunkra és testünk visszajelzéseire. Néhány apró dolog megváltoztatásával óriási eredményt érhetünk el egészségünk megőrzésének érdekében.

Válasszunk friss alapanyagokat táplálékunkhoz! Hétvégenként menjünk együtt a családdal piacra, és vásároljunk a termelőktől friss zöldséget, gyümölcsöt, húst, tejterméket, melyek nem tartalmaznak tartósítószert. Hétköznap, a rohanós időszakban olyan élelmiszereket válasszunk, melyek friss alapanyagból készülnek, amiről tudjuk, hogy nem terheli meg szervezetünket.

Válaszuk a lépcsőt lift helyett, pattanjunk kerékpárra, sétáljunk egy-egy buszmegállót – keressük meg a lehetőséget, hogy hol lehet növelni azt a naponta megtett néhány métert.

És nevessünk többet. A stressz leghatásosabb ellenszere a nevetés. A nevetés boldogsághormonokat termel, melyek semlegesítik a stressz által okozott problémákat. Nevessünk azon is, ha valami kellemetlenség történik velünk: hiszen azért történhetett, mert élünk, dolgozunk, és ez óhatatlanul is azzal jár, hogy néha nem sikerül minden úgy, ahogy elterveztük. Élvezzük az életet és vigyázzunk egészségünkre, mert ez a legdrágább kincsünk!

FUSS VELÜNK AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Minden páros hét szerdáján várunk téged a Margit szigeten este 6-kor, hogy közösen fuss velünk a hosszabb és egészségesebb életért. Minden velünk tartó futó az első futás alkalmával ajándékot kap tőlünk. Találkozó a sziget Árpád híd felőli parkolójában, közel a 2500 méteres jelzéshez.

 

 

Rendelnél?

Kattints a regisztrációhoz! Regisztráció

Miért?

Miért érdemes a Frissfoodtól rendelni? Fedezd fel